ID tematu: 73208
|
Dwa okna po otwarciu skoroszytu |
Autor |
Wiadomość |
MadeLucy
Starszy Forumowicz
|
Wysłany: 07-08-2022, 20:38 Dwa okna po otwarciu skoroszytu
|
|
|
Witam!
Nie wiem do jakiej kategorii przypasować mój przypadek, także proszę o wyrozumiałość.
Kilka lat temu dzięki waszemu forum zrobiłem w excelu tabelę do obstawiania wyników naszej
Ekstraklasy [taka zabawa kto zdobędzie więcej punktów]. Tabela działa tak jak bylo w założeniu.
Sprawa dotyczy otwierania skoroszytu. Okno z tabelą otwiera się na około połowę wielkości ekranu
a pod spodem na całości ekranu drugie okno ale bez nazwy i całe wyszarzone [aktywne są tylko:
zakładka "formuły" - okno czujki
zakładka "widok" - makra
zakladka "deweloper" - Visual Basic, makra, zarejestruj makro, użyj odwołań względnych
bezpieczenstwo makr, dodatki COM
Na pasku zadań są dwie ikony tak jakby były otwarte dwa osobne pliki [co w sumie jest prawdą].
i...
w związku ze zbliżającym się mundialem w Katarze na podstawie tej tabeli od Ekstraklasy
zrobiłem tabelę na mundial. Całość była zrobiona na innym komputerze od podstaw, wszystko
działa, tylko... no właśnie, otwiera się też "podwójnie" jak tabela od Ekstraklasy.
W obydwóch tabelach do przeliczania użyte są tylko formuły [firma ma zablokowane używanie makr].
Nie jest to przypadłość, która w jakikolwiek sposób przeszkadza w pracy ale jest "upierdliwa".
Nie wiem co może być przyczyną takiego "zachowania" ; da się to naprawić?
To zdjęcie to chyba coś nie wyszło
20220807_202439a.jpg
|
|
Plik ściągnięto 25 raz(y) 493 KB |
|
|
| ID posta:
419500
|
|
|
|
|
|
|
MadeLucy
Starszy Forumowicz
|
Wysłany: 08-08-2022, 15:31
|
|
|
załączam poprawiony obraz
MŚ_Qatar-2022.jpg
|
|
Plik ściągnięto 23 raz(y) 432.65 KB |
|
|
| ID posta:
419528
|
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
Strona uĹźywa plikĂłw cookies.
Kliknij tutaj, Ĺźeby dowiedzieÄ siÄ jaki jest cel uĹźywania cookies oraz jak zmieniÄ ustawienia cookie w przeglďż˝darce.
KorzystajÄ
c ze strony uĹźytkownik wyraĹźa zgodÄ na uĹźywanie plikĂłw cookies, zgodnie z bieĹźÄ
cymi ustawieniami przeglÄ
darki.
SprawdĹş, w jaki sposĂłb przetwarzamy dane osobowe
|