Excel Forum - Porady, Pomoc,  Excel Help, Excel FAQ Strona Główna
 FAQ  RegulaminRegulamin  Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Twoje wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
ID tematu: 73208 Skopiuj do schowka Dwa okna po otwarciu skoroszytu
Autor Wiadomość
MadeLucy
Starszy Forumowicz

Wysłany: 07-08-2022, 20:38   Dwa okna po otwarciu skoroszytu

Witam!
Nie wiem do jakiej kategorii przypasować mój przypadek, także proszę o wyrozumiałość.
Kilka lat temu dzięki waszemu forum zrobiłem w excelu tabelę do obstawiania wyników naszej
Ekstraklasy [taka zabawa kto zdobędzie więcej punktów]. Tabela działa tak jak bylo w założeniu.
Sprawa dotyczy otwierania skoroszytu. Okno z tabelą otwiera się na około połowę wielkości ekranu
a pod spodem na całości ekranu drugie okno ale bez nazwy i całe wyszarzone [aktywne są tylko:
zakładka "formuły" - okno czujki
zakładka "widok" - makra
zakladka "deweloper" - Visual Basic, makra, zarejestruj makro, użyj odwołań względnych
bezpieczenstwo makr, dodatki COM

Na pasku zadań są dwie ikony tak jakby były otwarte dwa osobne pliki [co w sumie jest prawdą].

i...

w związku ze zbliżającym się mundialem w Katarze na podstawie tej tabeli od Ekstraklasy
zrobiłem tabelę na mundial. Całość była zrobiona na innym komputerze od podstaw, wszystko
działa, tylko... no właśnie, otwiera się też "podwójnie" jak tabela od Ekstraklasy.

W obydwóch tabelach do przeliczania użyte są tylko formuły [firma ma zablokowane używanie makr].
Nie jest to przypadłość, która w jakikolwiek sposób przeszkadza w pracy ale jest "upierdliwa".

Nie wiem co może być przyczyną takiego "zachowania" ; da się to naprawić?

To zdjęcie to chyba coś nie wyszło

20220807_202439a.jpg
Plik ściągnięto 25 raz(y) 493 KB

ID posta: 419500 Skopiuj do schowka

MadeLucy
Starszy Forumowicz

Wysłany: 08-08-2022, 15:31   

załączam poprawiony obraz

MŚ_Qatar-2022.jpg
Plik ściągnięto 23 raz(y) 432.65 KB

ID posta: 419528 Skopiuj do schowka

Odpowiedz do tematu