ID tematu: 20665
 |
Książka dla początkujących i średnozawansowanych |
Autor |
Wiadomość |
vaski
Starszy Forumowicz

|
Wysłany: 11-02-2011, 22:11 Książka dla początkujących i średnozawansowanych
|
|
|
Witam serdecznie
Poszukuję książki dla kogoś, kto zaczyna pracę z excelem, do tej pory Excela używałem głównie do dodawania, odejmowania, robienia prostych wykresów. Od jakiegoś czasu zaczynam korzystać z Ecel'a do przyspieszenia sobie pracy w firmie.
Chciał bym na początek poznać dobrze formuły (teraz z byle problemem trafiam tutaj na forum, a według mnie nie tędy droga).
Jeden z forumowiczów polecił mi jako bardzo dobrą książkę:
"EXCEL 2007 JĘZYK VBA i makra" - HELION
Uważam, że jak na początek trochę zbyt ambitnie (choć mogę się mylić i książka zawiera zarówno podstawy, proste formuły, potem przchodzi do skomplikowanych formuł, filtrowań, tabel przestawnych, a na koniec z grubej rury VBA i makra do zaawansowanych.
Proszę doradźcie mi. Literatury dotyczącej excela jest bardzo dużo, a nie chcę wydać parudziesięcu złotych na coś, co po miesiącu wyląduje w szuladzie (albo co gorsza w piwnicy).
Obecnie czytałem jakieś informacje na temat:
"Excel 2007 PL Seria praktyk" - warto??
Pozdrawiam
Vaski
Ps. Niebagatelne znacznie ma również prosty niezagmatwany język publikacji. |
|
 | ID posta:
108736
|
|
|
 |
|
|
|
Zmora
Excel Expert

Zaproszone osoby: 1
|
|
 | ID posta:
108738
|
|
|
 |
|
|
vaski
Starszy Forumowicz

|
Wysłany: 12-02-2011, 15:06
|
|
|
Dziś zadowolony wróciłem z Empiku przynosząc:
"Excel 2007 PL - Biblia" - spędziłęm w Empiku dosłownie kilka godzin przeglądając różne książki i ta odpowiadała mi najbardziej, dla kogoś początkującego, kto zna podstawy w Excelu w stylu jak dodać kolumnę do kolumny, albo robić jakieś proste formuły to ideał moim zdaniem (choć więcej będę mógł powiedzieć po lekturze tej "cegły").
W pierwszym poście pisałem również o "Excel 2007 PL Seria praktyk" moim zdaniem zakup tej książki jest równoznaczny z wyrzuceniem pieniędzy w błoto. Książka jest skierowana do osoby, która chbya nigdy nie widziała Excela na oczy.
>> Zmora
Odnośnie pierwszej książki - nie mieli jej na stanie więc się nie wypowiadam
Odnośnie drugiej - przeglądałem i jest to fajna książka, ale ukierunkowana na zadania Biznesowe, zresztą podtytuł książki sam na to wskazuje.
Uważam iż Excel biblia jest lepszą pozycją dla kogoś, kto chce poznać mechanizm działania formuł itp...
Pozdrawiam
Vaski |
|
 | ID posta:
108793
|
|
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
Strona używa plików cookies.
Kliknij tutaj, żeby dowiedzieć się jaki jest cel używania cookies oraz jak zmienić ustawienia cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z bieżącymi ustawieniami przeglądarki.
Sprawdź, w jaki sposób przetwarzamy dane osobowe
|