ID tematu: 13443
 |
Tabele przestawne - książka |
Autor |
Wiadomość |
Cezary Czajka
Excel Expert

Wersja: Win Office 2019
|
Wysłany: 21-08-2009, 12:11 Tabele przestawne - książka
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów,
Proszę o poradę przy zakupie książki (książek) nt Pivota.
Jest tego trochę na rynku a chciałbym wybrać najbardziej pożyteczne pozycje.
Tabele wykorzystuję najczęściej do celów controllingowych.
Pozdrawiam,
CC |
|
 | ID posta:
70705
|
|
|
 |
|
|
|
bodek

|
Wysłany: 21-08-2009, 12:56
|
|
|
Osobiście polecam jak w załączniku, ale informacji (przykładów) typowych dla conrtollingu tam nie ma. Nacisk położono na pokazanie wszelkich możliwych funkcjonalności tabel przestawnych, a nie na rodzaj rozwiązywanych zadań, na przykład typowych problemów występujących w contr.
Ta pozycja jest dla Ex2003, widziałem już podobne tego autora dla wersji 2007.
p.s. z tego co przyuważyłem, to kolega Cezary, w tabelach przestawnych jest już mocny, zatem czego tak dokładniej szuka?
MWSnap241.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 79 raz(y) 18.96 KB |
|
|
 | ID posta:
70712
|
|
|
 |
|
|
Cezary Czajka
Excel Expert

|
Wysłany: 21-08-2009, 13:42
|
|
|
Dzięki za szybką odpowiedź. Szukam literatury, poprzez którą mógłbym zgłębić swoją wiedzę nt Pivota (niekoniecznie tylko dla potrzeb controllingu). |
|
 | ID posta:
70716
|
|
|
 |
|
|
Quasi
Excel Expert

Wersja: Win Office 365
|
Wysłany: 25-08-2009, 22:53
|
|
|
Książka, o której wspomniał Bodek jest OK - zawiera sporo przydatnych makr pozwalających lepiej poznać model obiektowy tabeli przestawnej. Ja polecam rewelacyjną książkę Billa Jelena -> http://www.komputeks.pl/p...roducts_id/2043 |
|
 | ID posta:
70950
|
|
|
 |
|
|
Cezary Czajka
Excel Expert

|
Wysłany: 25-08-2009, 23:12
|
|
|
Po poszukiwaniach w sieci odnalazłem tę pozycję. Jutro mam do obioru na poczcie. Nie mogę się doczekać. Myślę, że spełni moje oczekiwania. Dzięki szanownym kolegom za podpowiedzi. |
|
 | ID posta:
70953
|
|
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
Strona używa plików cookies.
Kliknij tutaj, żeby dowiedzieć się jaki jest cel używania cookies oraz jak zmienić ustawienia cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z bieżącymi ustawieniami przeglądarki.
Sprawdź, w jaki sposób przetwarzamy dane osobowe
|