Excel Forum - Porady, Pomoc,  Excel Help, Excel FAQ Strona Główna
 FAQ  RegulaminRegulamin  Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Twoje wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
ID tematu: 39806 Skopiuj do schowka Kolorowa składnia na forum.
Autor Wiadomość
mackol100 
ExcelSpec

Wysłany: 08-02-2014, 22:33   

teraz żeby dodać załącznik to:

Przeglądamy nasze dyski w poszukiwaniu załącznika - jak znajdziemy to akceptujemy ale to nie koniec bo jeszcze musimy kliknąć przycisk "dodaj załącznik".

wydaje mi się że skoro już go wybraliśmy to po co raz jeszcze zatwierdzać

Wiadomo ze to kwestia może sekund jest czasem ale jak ulepszyć coś można to czemu nie ;-)

kulasart
[Usunięty]

Wysłany: 08-02-2014, 23:00   

mkkk23, nie kuś bo specjalnie dla Ciebie powstanie wersja, która zamienia wszystkie obrazki na forum na takie ze złocistym trunkiem.

mackol100, to co opisujesz występuje tylko przy wystawianiu więcej niż jednego załącznika :) Zobaczę co z tym można zrobić.
ID posta: 218026 Skopiuj do schowka

mackol100 
ExcelSpec

Wysłany: 08-02-2014, 23:03   

no to jest taki szczegół ale żeby było można dodawać załączniki bezpośrednio w szybkiej odpowiedzi to jest chyba dość fajne :-) zaczytałem się o tych trunkach i smaki robicie przed spaniem :mrgreen:

kulasart
[Usunięty]

Wysłany: 09-02-2014, 00:05   

Jest i dodawanie załączników z poziomu szybkiej odpowiedzi.

Niestety wysyłanie wielu załączników jednocześnie nie jest włączone na tym forum :-(
ID posta: 218037 Skopiuj do schowka

mackol100 
ExcelSpec

Wysłany: 09-02-2014, 10:24   

Genialnie :mrgreen: poniżej załącznik dodany dzięki szybkiej odpowiedzi ;-)

magik.png
Plik ściągnięto 27 raz(y) 18.08 KB

kulasart
[Usunięty]

Wysłany: 13-08-2015, 14:03   

Krótkie info - w ostatnim czasie wprowadziłem kilka modyfikacji m.in. takie, które eliminują reklamy zasłaniające zawartość forum.
Dodatkowo zaktualizowałem odnośniki do zewnętrznych skryptów, z których korzysta modyfikacja.
ID posta: 268551 Skopiuj do schowka

kulasart
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2017, 15:54   

Kolejny, mały update.
ID posta: 334233 Skopiuj do schowka

Zbiniek 
Excel Expert

Zaproszone osoby: 2
Wersja: Win Office 2013
Wysłany: 15-12-2017, 09:06   

Wczoraj się zorientowałem, że nie działa mi kolorowa składnia: zarówno na służbowym kompie (Mozilla wersja 56.0.2*), jak i na prywatnym (Mozilla wersja 57.0.2 - zrobiłem błąd i z rozpędu zaktualizowałem :-( ).

U Was działa?

* - nie aktualizuję do najnowszej wersji, bo mój ulubiony dodatek Session Manager nie działa z najnowszą wersją Mozilli - niestety dodatek nie jest od jakiegoś czasu aktualizowany. Od wersji 57 (z dnia 2017-11-14) nastąpiła zmiana technologii tworzenia dodatków i te zbudowane po staremu nie będą już działać.

Edycja po kilku minutach: chyba nie mam aktualnej wersji - mam 1.3.0 :mrgreen: Niestety firma mi blokuje dostęp do aktualnego pliku.
Prośba do kulasart - czy przy kolejnej wersji możesz dopisywać w poście nr wersji? Ewentualnie załączać również plik?

Pisz po polsku! Jest różnica czy siedzisz w sadzie czy w sądzie. "Język polski jest ą-ę" :-)

Prawdopodobieństwo otrzymania satysfakcjonującej odpowiedzi jest proporcjonalne do właściwego sformułowania problemu (popartego załącznikiem).

Jest załącznik - jest impreza

http://rtfm.killfile.pl/
ID posta: 336198 Skopiuj do schowka

kulasart
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2017, 09:30   

Zbiniek, niemal każda zmiana jest równoznaczna z podbiciem numeru wersji. Chyba 2x tego nie zrobiłem ładując aktualizację do gist'a. Postaram się jednak przy następnych zmianach wstawiać też plik na forum.

Co do błędów, to sprawdź czy w konsoli przeglądarki (F12) nie ma błędów. Polecam też sprawdzić czy pracodawca nie zablokował dostępu do bibliotek, które są wymienione w nagłówku skryptu. Skoro ktoś zablokował dostęp do gist'a/githuba, co swoją drogą uważam za bardzo, bardzo złą praktykę, to dostęp do bibliotek umieszczonych na CDN od Claudflare'a też mógł zablokować.

ExcelForumSyntaxHighlighter.txt
Rozszerzenie pliku należy zmienić z txt na js
Pobierz Plik ściągnięto 255 raz(y) 9.58 KB

ID posta: 336273 Skopiuj do schowka

Odpowiedz do tematu