ID tematu: 32738
|
Ban zablokowany dostęp do forum |
Autor |
Wiadomość |
Marecki
Excel Expert
Wersja: Win Office 2021
|
Wysłany: 11-10-2012, 09:10 Ban zablokowany dostęp do forum
|
|
|
Witam
Mam problem z dostępem do forum i nie wiem czemu tak się dzieje.
Byłem grzeczny, nic nie narozrabiałem a tu dziś rano zaskoczenie - komunikat na Firefoxie Cytat: | Zostałeś wyrzucony z tego forum.
Skontaktuj się z webmasterem lub administratorem forum jeżeli chcesz wyjaśnić tą sytuację. | i na IE
Post ten piszę z telefonu, czyli z innego IP i jest wszystko ok, również mogę się dostać do swojego konta przez stronę www.ipchanging.com.
Czyli wnioskuje że moje IP zostało zablokowane, tylko zastanawiam się dlaczego ? |
_________________ Hardware - ta część komputera, którą można kopnąć kiedy software przestanie funkcjonować.
FB |
|
| ID posta:
172673
|
|
|
|
|
|
|
AndiC
Starszy Forumowicz
|
Wysłany: 11-10-2012, 09:15
|
|
|
Mam ten sam problem tylko że u mnie dzieje się tak na Chromie na firefoxie i na operze jest ok |
|
| ID posta:
172674
|
|
|
|
|
|
bodek
Wersja: Win Office 2019
|
Wysłany: 11-10-2012, 09:38
|
|
|
Oj tam, oj tam, od razu wyrzucony .
Niektórzy spamerzy dostają bana na hosta zatem przy okazji dostają go również inni potencjlani userzy. Staram się być przy tym bardzo ostrożny, ale nazw wszystkich popularnych hostów jeszcze nie znam
Wystarczy do mnie napisać (jakoś, najlepiej z innego IP/hosta) i odblokuję. |
_________________ MAKROAPLIKACJE.PL - Automatyzacja Excela Dla Korporacji by Quasi |
|
| ID posta:
172676
|
|
|
|
|
|
ms12 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-10-2012, 09:56
|
|
|
Super, ja mam to samo :(
Co najgorsze - na stronie z informacją o banie - nie ma żadnych namiarów na admina, nie ma więc nawet jak wyjaśnić co i dlaczego się stało. Jakimś cudem udało mi się wejść z drugiego komputera i założyć nowe konto, ale przecież nie jest to żadne wyjście.
Odblokujesz mi login marzatela? |
|
| ID posta:
172678
|
|
|
|
|
|
bodek
|
Wysłany: 11-10-2012, 10:06
|
|
|
Cierpliwości proszę.
Za chwilę powinno być już OK, opcja "usuń bana" na tym forum nie działa , trzeba to obejść a ostatnio robiłem to pól roku temu, musiałem sobie przypomnieć.
Już powinno być OK, 10:07 - napiszcie proszę czy tak jest. |
_________________ MAKROAPLIKACJE.PL - Automatyzacja Excela Dla Korporacji by Quasi |
|
| ID posta:
172679
|
|
|
|
|
|
AndiC
Starszy Forumowicz
|
Wysłany: 11-10-2012, 10:09
|
|
|
Nie będę pisał na PW ja też proszę o odblokowanie AndiC |
|
| ID posta:
172680
|
|
|
|
|
|
bodek
|
Wysłany: 11-10-2012, 10:17
|
|
|
To nie są bany na Wasze loginy, tylko na hosta, czyli serwer z którego chcecie się zalogować na forum. Już ustaliłem, który to jest, "popełniłem obejscie" ale narazie ono nie poskutkowało. Poprzednio trwało to kilka godzin zanim "zaskoczył", niestety musicie poczekać.
Za niedogodności z tego wynikłe wszystkich dotkniętych tym banem przepraszam. |
|
| ID posta:
172683
|
|
|
|
|
|
ms12 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-10-2012, 10:44
|
|
|
Nadal jest źle. Ja korzystam z UPC. Naprawdę zablokowałeś wszystkich użytkowników korzystających z tego dostawcy? |
|
| ID posta:
172691
|
|
|
|
|
|
Kaper
Zaproszone osoby: 2
Wersja: Win Office 365
|
Wysłany: 11-10-2012, 11:19
|
|
|
Chyba faktycznie UPC się "załapało", bo i mnie przy porannym logowaniu z domu dotknęło. Przed kolejną próbą logowania warto (chyba nawet trzeba) usunąć ciasteczka*, bo mimo zdjętego bana na IP przeglądarka pamięta, że dostęp był zablokowany. Inny pomysł - użyć innej przeglądarki.
*Nie znam się na tym, ale u mnie pomogło usunięcie ciasteczka bb038dfef1_bb pochodzącego z witryny www.excelforum.pl |
_________________ Kaper Jej Królewskiej Mości
Jeśli dane będą torturowane dość długo, przyznają się do wszystkiego |
|
| ID posta:
172704
|
|
|
|
|
|
AndiC
Starszy Forumowicz
|
Wysłany: 11-10-2012, 13:32
|
|
|
Kaper faktycznie pomogło usunięcie w/w ciasteczka |
|
| ID posta:
172720
|
|
|
|
|
|
marzatela
Excel Expert
Zaproszone osoby: 328
Pomogła: 470 razy Posty: 2695
|
Wysłany: 11-10-2012, 13:39
|
|
|
Pomogło, też już wróciłam.
Problem chyba jednak nie do końca jest rozwiązany. Żeby szukać odpowiedzi na pytanie co się stało z innego komputera założyłam nowe konto i tym sposobem weszłam na forum i znalazłam odpowiedź. Ilu użytkownik jednak zrezygnuje? |
_________________ marzatela
http://www.szultaset.pl |
|
| ID posta:
172721
|
|
|
|
|
|
Marecki
Excel Expert
Wersja: Win Office 2021
|
Wysłany: 11-10-2012, 14:46
|
|
|
Dzięki Kaper, jest ok.
marzatela, będąc na innym kompie nie mogłaś się zalogować na swoim koncie, tylko musiałaś założyć nowe?
Ja po zmianie IP miałem normalny dostęp do konta. |
_________________ Hardware - ta część komputera, którą można kopnąć kiedy software przestanie funkcjonować.
FB |
|
| ID posta:
172726
|
|
|
|
|
|
marzatela
Excel Expert
Zaproszone osoby: 328
Pomogła: 470 razy Posty: 2695
|
Wysłany: 11-10-2012, 15:59
|
|
|
Ten drugi komp jest podłączony pod ten sam router, nie miałam możliwości zmiany IP. Pod IE - tez miałam info o banie, ale pod Mozillą - mogłam założyć nowe konto. |
_________________ marzatela
http://www.szultaset.pl |
|
| ID posta:
172738
|
|
|
|
|
|
Kaper
Zaproszone osoby: 2
Wersja: Win Office 365
|
Wysłany: 30-12-2014, 10:35
|
|
|
No i problem w moim przypadku odżył.
Naprawdę się nieco zdziwiłem widząc You_been_banned. Czyżbym podpadł któremuś z adminów?
Czujnie zalogowałem się przez proxy, i śmigało. Znaczy ban nie jest na mój nick. Czyli pewnie jednak nic osobistego.
Przeglądałem listę banów (jest już 5+ stron), ale tam nie ma mojego IP ani hosta. Zatem - co jest? ... przyniosłem wiaderko internetu modemem plusgsm. Mimo zupełnie innego IP ... znowu
Tknęło mnie i usunąłem ciasteczka - pomogło. Wróciłem na sztywny kabel - dalej jest dobrze. Przypomniałem sobie (dopiero w tym momencie ), że kiedyś była już taka akcja, więc nie zakładałem nowego wątku, tylko odszukałem ten.
Uboczna obserwacja: przy korzystaniu z proxy zostają ciasteczka, ale nieco inne. Może to lukrowane pierniczki? |
_________________ Kaper Jej Królewskiej Mości
Jeśli dane będą torturowane dość długo, przyznają się do wszystkiego |
|
| ID posta:
248364
|
|
|
|
|
|
cbr
Excel Expert
Wersja: Win Office 2016
|
Wysłany: 30-12-2014, 14:29
|
|
|
No ja też się załapałem przedwczoraj na "banowanie". Niedługi czas przed całkowitym padem forum miałem komunikaty o usunięciu i banowaniu. Zmiana przeglądarki, czyszczenie ciasteczek nie pomagało. Jedynie mogłem wejść na forum przez proxy, tylko że za niedługo forum padło zupełnie. |
_________________ Pozdrawiam
cBr |
|
| ID posta:
248381
|
|
|
|
|
|
|