ID tematu: 254
 |
VBA zlamanie hasla? |
Autor |
Wiadomość |
evamarija
Świeżak

|
Wysłany: 12-01-2007, 11:35 VBA zlamanie hasla?
|
|
|
Moze mi ktos pomoc znalezc programik zeby sczytal mi haslo na VBA w Excelu?
Kilka znalazlam ale zaden nie dal rady - moze macie cos dobrego? Bede
wdzieczna |
_________________ Ewa |
|
 | ID posta:
1307
|
|
|
 |
|
|
|
CAVIS [Usunięty]
|
Wysłany: 12-01-2007, 11:49
|
|
|
Witaj!
Spróbuj tego z załącznika.
Jak odblokować zahasł. arkusz J 04.zip
|
Pobierz Plik ściągnięto 3295 raz(y) 8.47 KB |
|
|
 | ID posta:
1308
|
|
|
 |
|
|
evamarija
Świeżak

|
Wysłany: 17-01-2007, 09:25
|
|
|
Rozumiem, ze mam miec otwarty ten drugi plik? Tak wlasnie zrobilam, niestety, wyskoczyly mi cztery kwadraciki jako haslo
Moze dodam ze plik jest zamkniety zmiennych haslem ktore wprawdzie znam ale przy zamykaniu makro ma wpis o ochronie. |
_________________ Ewa |
|
 | ID posta:
1509
|
|
|
 |
|
|
CAVIS [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2007, 09:58
|
|
|
Witaj Evamarija!
Makro z załącznika odblokowuje arkusz w skoroszycie. Robi to automatycznie po uruchomieniu kodu procedury.
Korzystałam z tego makra, lecz też nie zobaczyłam hasła na ekranie. Najważniejsze dla mnie było, iż arkusz został odblokowany i mógł podlegać modyfikacji a później można wstawić nowe hasło.
Jeżeli chcesz hasło do odblokowania skoroszytu (pliku), to sądzę, iż to makro się nie nada. |
|
 | ID posta:
1511
|
|
|
 |
|
|
evamarija
Świeżak

|
Wysłany: 17-01-2007, 10:38
|
|
|
Juz teraz wiem czemu mi wyskoczyly cztery kwadraty - jak pisalam na poziomie ochrony arkusza mam haslo zmienne i Twoj program nie mogl go zczytac. Ja szukam programu do zczytania hasla na VBA. |
_________________ Ewa |
|
 | ID posta:
1516
|
|
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
Strona uĹźywa plikĂłw cookies.
Kliknij tutaj, Ĺźeby dowiedzieÄ siÄ jaki jest cel uĹźywania cookies oraz jak zmieniÄ ustawienia cookie w przeglďż˝darce.
KorzystajÄ
c ze strony uĹźytkownik wyraĹźa zgodÄ na uĹźywanie plikĂłw cookies, zgodnie z bieĹźÄ
cymi ustawieniami przeglÄ
darki.
SprawdĹş, w jaki sposĂłb przetwarzamy dane osobowe
|