Przesunięty przez: zielony 04-06-2008, 16:45 |
Proszę o pomoc |
Autor |
Wiadomość |
pakoc [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2008, 20:04 Proszę o pomoc
|
|
|
Mam prośbę.Muszę rozwiązać dwa zadania ale nie wiem jak to zrobić.Jeżeli ktoś by umiał to byłbym wdzięczny za rozwiązanie albo chociaż dać jakieś wskazówki jak to zrobić..Wysyłam zdjęcia tych zadań.
Z góry dziękuje.
zadanie1.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 72 raz(y) 42.63 KB |
zadanie2.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 80 raz(y) 63.95 KB |
|
|
 | ID posta:
25292
|
|
|
 |
|
|
|
zielony
Excel Expert

|
Wysłany: 17-01-2008, 20:38
|
|
|
do obliczenia sredniej wykorzystaj funkcje ŚREDNIA
komunikat uzyskasz poprzez funkcje JEŻELI
nastepne zadanie masz napisane ze masz wykorzystac funckje WYSZUKAJ.PIONOWO, poszukujesz kwoty opodatkowania, w tabeli z progami i w zaleznosci od tego czy szukasz poczatku progu, czy skali, to wybierasz dane z innej kolumny przeszukiwanej tabeli
reszta to mnozenie i dodawanie
pozdrawiam |
_________________ Człowiek uczy się całe życie, a i tak pozostaje zielony ;]
EvoLogic: [Konsulting biznesowy] [Facebook] [Excel Blog - ostatni wpis: Linie rzutu na wykresie] |
|
 | ID posta:
25293
|
|
|
 |
|
|
pakoc [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2008, 21:28
|
|
|
Bardzo dziekuje za odpowiedź.Jeszcze mam jedno pytanie.Jaką formułe trzeba wpisac w kolumnie "J" w tym "zadaniu2" z tym wyróżnieniem. |
|
 | ID posta:
25300
|
|
|
 |
|
|
zielony
Excel Expert

|
Wysłany: 17-01-2008, 21:38
|
|
|
musisz uzyc funkcji jeżeli, mniejwiecej w tej postaci
Kod: | =jeżeli(średnia>4,5;"Wyróżnienie";"") |
|
|
 | ID posta:
25305
|
|
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
Strona używa plików cookies.
Kliknij tutaj, żeby dowiedzieć się jaki jest cel używania cookies oraz jak zmienić ustawienia cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z bieżącymi ustawieniami przeglądarki.
Sprawdź, w jaki sposób przetwarzamy dane osobowe
|