Excel Forum - Porady, Pomoc,  Excel Help, Excel FAQ Strona Główna
 FAQ  RegulaminRegulamin  Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Twoje wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: kuma
29-06-2020, 14:44
Przeczytaj zanim napiszesz post
Autor Wiadomość
Przemek 

Zaproszone osoby: 1
  Wysłany: 01-12-2006, 11:19   Przeczytaj zanim napiszesz post

Proszę nie pisz w tym dziale postów, ktore dotyczą innych działów.

0. FAQ - z punktu widzenia większości użytkowników dział tylko do czytania :-) Zachęcamy!
1. Mam problem z formułą - wynika z tytułu działu (i nie chodzi tu np. o UDFy - te w dziale z makrami)
2. Mam problem z makrem - wynika z tytułu działu (dotyczy zarejestrowanych makr, kodu VBA, UDF, obsługi zdarzeń, itp. Nie masz makra? Wybierz dział Zadania z Excela).
3. Tabele przestawne, Power: Pivot, Query, View, Map - wynika z tytułu działu
4. Mam problem z wykresem - wynika z tytułu działu
5. Jak to zrobić - masz problem i nie wiesz za pomocą jakich narzędzi go rozwiązać (może formuły, może makro, może wbudowane narzędzia typu filtr zaawansowanyc czy tabela przestawna?)
5. Współpraca Excel ... - wynika z tytułu działu
6. Zadania z Excela - zadania i problemy - nie tylko dla uczniów, studentów i kursantów, ale także szersze prośby o pomoc na wstępnym etapie rozwiązywania problemów. Do zadań szkolnych/uczelnianych/kursowych udzielana jest raczej pomoc i wskazówki, a nie "gotowce"
... następne 3: zakres też wynika z tytułu działów, aż do:
10. Tematy ogólne - można pisać o wszystkim :) jednak jakiś choć delikatny związek z Excelem, a co najmniej IT lub tym forum powinien być
11. Problemy dotyczące działania forum - chyba nie trzeba objaśniać :-)

W TYTULE opisz problem (takie mini-streszczenie. Pomyśl jakich słów użyłbyś szukając takiego wątku i wpisz je w tutule). Posty, które będą miały tytuł typu: "pomocy", "jak to zrobić", "mam problem z makrem", "pomóżcie", itp. lub np. nazwę funkcji będą USUWANE, a autor dostanie ostrzeżenie! Więcej na ten temat (i kilka innych - też ważnych) w https://www.excelforum.pl/regulamin.htm

Admini i moderatorzy muszą dbać o porządek :)

Dziekujemy za wyrozumiałość!
ID posta: 289 Skopiuj do schowka

Odpowiedz do tematu