ID tematu: 60031
 |
Problem z logowaniem |
Autor |
Wiadomość |
Artik

Wersja: Win Office 365
|
Wysłany: 11-11-2018, 10:47
|
|
|
Ad1. Piloci może i lecą, ale z pewnością są nieprzytomni. Spróbuję jeszcze raz ich ocucić, ale nie wiem, czy dostanę się do kokpitu.
Ad2. Technicznie sprawa jest dość prosta, przy Twoich umiejętnościach nie przewiduję problemów. Ale... rozmawialiśmy już kiedyś na ten temat. Zaczynać wszystko od nowa? Problem.
Artik |
_________________ Persistence is a virtue in the world of programming. |
|
 | ID posta:
356070
|
|
|
 |
|
|
|
kulasart [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2018, 12:09
|
|
|
Ad 1. Może nie mają pracownika, który mógłby się tym zająć? Co patrząc na ich ogłoszenia o pracę jest bardzo prawdopodobne.
Cytat: | https://www.wip.pl/praca/administrator-systemow-linux/55 |
Ad 2. Dziękuję za słowa uznania. Technicznie sprawa jest prosta. Sam problem z jakim się tu mierzymy to nie więcej jak ~30min pracy. (większość poświęcona na wyszukanie odpowiedniego rozwiązania w google).
Jako użytkownicy, którzy tworzą to forum jesteśmy traktowani po macoszemu. Problemy z logowaniem, dodawaniem załączników, ograniczenie rozmiaru załączników bez jakiejkolwiek informacji, odcięcie administratorów od panelu administratora - można by tak wymieniać.
Forum nie jest produktem biznesowym wydawnictwa, w związku z czym nasze potrzeb i zgłoszenia są rozpatrywane na samym końcu.
Tak tylko gadam... |
|
 | ID posta:
356122
|
|
|
 |
|
|
Kaper

Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 12-11-2018, 13:57
|
|
|
ad 2. MyĹlÄ, Ĺźe jednak jest produktem biznesowym - nawet jeĹli nie wprost, to jako skuteczny noĹnik reklam i kierowania ruchu na strony stricte biznesowe.
Tym bardziej szokuje podejĹcie hydrologiczne (wielka zlewnia ).
Co prawda uparty zwykle znajdzie sposĂłb (np. teraz piszÄ korzystajÄ
c z proxy (zend2), bo zaleĹźaĹo mi na Ĺźyczeniach w ShoutBoxie dla trĂłjki dzisiejszych jubilatĂłw - nawet jeĹli PLliterki widzÄ jako krzaczki), ale chyba za dĹugo tkwimy w tym doĹku.
Edit: aha - swĂłj tekst widzÄ niekrzaczasty - zatem pewnie przyzwoicci uĹźytkownicy zobaczÄ
krzaki |
_________________ Kaper Jej Królewskiej Mości
Jeśli dane będą torturowane dość długo, przyznają się do wszystkiego |
|
 | ID posta:
356126
|
|
|
 |
|
|
Artik

|
Wysłany: 12-11-2018, 14:15
|
|
|
Kaper napisał/a: | zatem pewnie przyzwoicci uĹźytkownicy zobaczÄ
krzaki | Aż oczy bolą. Pisz już lepiej bez polskich znaków.
Artik |
|
 | ID posta:
356129
|
|
|
 |
|
|
Wormsek

Wersja: Win Office 2016
|
Wysłany: 14-11-2018, 10:42
|
|
|
Hmmm, coś się zmienia, albo mam mega fart. Bo do tej pory, jak wchodziłem przez neostradę, to mnie nie wywalało, jak wchodziłem przez VPNa w pracy (przez Amsterdam), to nawet nie mogłem podejrzeć postów nowych, bo już musiałem się logować.
Teraz przejrzałem posty, poklikałem, a teraz właśnie testuję pisanie posta i chyba przejdzie.
Tylko pytanko, czy to nasz ukryty admin, czy jednak moje głupie szczęście
EDIT: Nie wywaliło nadal. Głupi ma zawsze szczęście |
_________________ Pozdro
Worm
FAQ - Najczęściej zadawane pytania.
JAK KORZYSTAĆ Z SZUKAJKI
Słownik funkcji
Znajdź nas na Facebook'u
A może fajny dodatek do excela? |
|
 | ID posta:
356252
|
|
|
 |
|
|
Kaper

|
Wysłany: 14-11-2018, 11:00
|
|
|
Testing, testing ... z pracy normalnie też by mnie juz wyrzuciło ... a tu chyba nie. Ale dalej jestem nieufny ... |
_________________ Kaper Jej Królewskiej Mości
Jeśli dane będą torturowane dość długo, przyznają się do wszystkiego |
|
 | ID posta:
356257
|
|
|
 |
|
|
Maciej Gonet
Excel Expert

|
Wysłany: 14-11-2018, 13:25
|
|
|
Chyba cud jakiś , bo Forum jakby zaczęło normalnie działać, tylko na jak długo? |
|
 | ID posta:
356265
|
|
|
 |
|
|
Zbiniek
Excel Expert

Wersja: Win Office 2013
|
Wysłany: 14-11-2018, 13:36
|
|
|
Też to zauważyłem, co dałem wyraz w SB |
_________________ pozdrawiam
Zbiniek
Pisz po polsku! Jest różnica czy siedzisz w sadzie czy w sądzie. "Język polski jest ą-ę"
Prawdopodobieństwo otrzymania satysfakcjonującej odpowiedzi jest proporcjonalne do właściwego sformułowania problemu (popartego załącznikiem).
Jest załącznik - jest impreza
http://rtfm.killfile.pl/ |
|
 | ID posta:
356267
|
|
|
 |
|
|
kulasart [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2018, 14:23
|
|
|
Maciej Gonet napisał/a: | Chyba cud jakiś , bo Forum jakby zaczęło normalnie działać, tylko na jak długo? |
Póki nie włącza na powrót usługi CloudFlare.
Postanowili skorzystać z najprostszego ale i najgłupszego rozwiązania - poddali się i wyłączyli usługę. Chyba nie potrafili sobie poradzić z jej obsługą :(
Niesmak pozostanie, ale ważne że działa. |
|
 | ID posta:
356272
|
|
|
 |
|
|
Wormsek

|
|
 | ID posta:
356842
|
|
|
 |
|
|
Artik

|
Wysłany: 22-11-2018, 14:57
|
|
|
Ponieważ nie można połączyć się z witryną http://www.excelforum.pl/cdn-cgi/trace , z tego wnioskuję, że CloudFlare wyłączona.
Artik |
|
 | ID posta:
356849
|
|
|
 |
|
|
kulasart [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2018, 16:09
|
|
|
Wyłączyli CDN/Proxy, a zostawili tylko DNS.
Skąd to wiem?
DNS można sprawdzić tutaj: https://www.dns.pl/whois
CDN/Proxy - brak nagłówka CF-RAY w odpowiedzi na żądanie HTTP. Dodatkowo tak jak napisał Artik brak dostępu do trace'a.
To ostatnie oczywiście można ręcznie wyłączyć/zamaskować. Ale wątpię by komuś chciałoby się to robić.
Gdyby ktoś się zastanawiał jak dużo pracy trzeba poświęcić by uzyskać taki efekt (przy założeniu że startujemy od poprzedniej konfiguracji) to załączam poglądowy obrazek
Adnotacja 2018-11-22 160747.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 23 raz(y) 82.26 KB |
|
|
 | ID posta:
356855
|
|
|
 |
|
|
Wormsek

|
|
 | ID posta:
356911
|
|
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |
Strona używa plików cookies.
Kliknij tutaj, żeby dowiedzieć się jaki jest cel używania cookies oraz jak zmienić ustawienia cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z bieżącymi ustawieniami przeglądarki.
Sprawdź, w jaki sposób przetwarzamy dane osobowe
|