ID tematu: 60031
 |
Problem z logowaniem |
Autor |
Wiadomość |
cbr
Excel Expert

Wersja: Win Office 2016
|
Wysłany: 11-09-2018, 11:34
|
|
|
U mnie od kilku dni też są problemy z utrzymaniem sesji. Jestem niby zalogowany, piszę posta i klikam "wyślij" i przenosi mnie z powrotem do ekranu logowania. Teraz już po napisaniu treści posta, a przez kliknięciem "wyślij" kopiuję do schowka całą jego treść. |
_________________ Pozdrawiam
cBr |
|
 | ID posta:
352507
|
|
|
 |
|
|
|
kulasart [Usunięty]
|
Wysłany: 11-09-2018, 13:41
|
|
|
Miałem tego nie robić ale co tam... irytacja powoli sięga zenitu...
Jeżeli obsługa techniczna potrzebuje wsparcia w rozwiązaniu tego problemu, to chętnie pomogę - BEZPŁATNIE. |
|
 | ID posta:
352514
|
|
|
 |
|
|
matiz17
ExcelGaduła 500+

Wersja: Win Office 2019
|
Wysłany: 13-09-2018, 10:55
|
|
|
Moja irytacja też już sięga zenitu :/
To jest tak mega uciążliwe... ciężko dodawać PUNKTY za pomoc, pisanie postów i kopiowanie do schowka to standard. |
|
 | ID posta:
352676
|
|
|
 |
|
|
kulasart [Usunięty]
|
Wysłany: 13-09-2018, 14:52
|
|
|
Robi się coraz ciekawiej...
- Loguje się
- Klikam "Zobacz posty nieprzeczytane"
Cytat: | Opcja szukania jest dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Zarejestruj się - to nic nie kosztuje |
- Loguje się
- Otwieram wątek
- Klikam odpowiedz
- Loguje się
Cytat: | Opcja szukania jest dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Zarejestruj się - to nic nie kosztuje |
- Loguje się i daję za wygraną...
edit...
Chciałem zedytować ten post zaraz po wysłaniu... a tu:
Cytat: | Możesz zmieniać jedynie swoje posty |
Loguje się...
Może czas na konkurencyjny kramik? |
|
 | ID posta:
352699
|
|
|
 |
|
|
minijack
Exceloholic

|
Wysłany: 14-09-2018, 07:56
|
|
|
U mnie problemy z logowaniem nie są aż tak drastyczne.
Wylogowanie w trakcie sesji zdarza się sporadycznie, ale za to prawie przy każdym wejściu na stronę forum muszę się logować bo system nie zapamiętuje "zaloguj przy każdej wizycie". |
|
 | ID posta:
352716
|
|
|
 |
|
|
kulasart [Usunięty]
|
Wysłany: 25-09-2018, 22:27
|
|
|
Na dokładkę dodam problemy z załączaniem plików. Nawet mikrusy ważące mniej niż 30KB nie chcą się przesłać poprawnie.... |
|
 | ID posta:
353319
|
|
|
 |
|
|
Artik

Wersja: Win Office 365
|
Wysłany: 30-09-2018, 11:55
|
|
|
Mimo kilku monitów właściciel się nie odzywa.
Znaczy się, lecimy na autopilocie. Zobaczymy jak długo.
Artik |
_________________ Persistence is a virtue in the world of programming. |
|
 | ID posta:
353563
|
|
|
 |
|
|
minijack
Exceloholic

|
Wysłany: 11-10-2018, 09:44
|
|
|
aktualizacja
przeważnie korzystam w pracy na FF(win7) i tu nie mam większych problemów tzn.
logowanie przy każdym wejściu na forum i przy dłuższej bezczynności.
Ale za to w domu (wolne) FF(win10) okazało się totalnie nie używalne tzn. wylogowuje prawie przy każdym odświeżeniu strony wejście w kategorie, temat a dodanie jakiejkolwiek odpowiedzi to już w ogóle. |
|
 | ID posta:
354329
|
|
|
 |
|
|
Wormsek

Zaproszone osoby: 2
Wersja: Win Office 2016
|
|
 | ID posta:
354842
|
|
|
 |
|
|
kulasart [Usunięty]
|
Wysłany: 19-10-2018, 15:20
|
|
|
Niestety... nadal to samo :( |
|
 | ID posta:
354864
|
|
|
 |
|
|
Artik

Wersja: Win Office 365
|
Wysłany: 20-10-2018, 23:07
|
|
|
Zacytuję kulasarta z SB, bo wiele wyjaśnia
Cytat: | x e [13.10.18, 20:38:51] kulasart: Przeglądarka, system, aktualizacje etc. nie odgrywają tu żadnej roli. Jedyne co się liczy, to jak nasz adres IP zostanie zakwalifikowany przez algorytmy Cloudflare. Możemy mieć szczęście i zostaniemy za każdym razem przypisani do jednego i tego samego DC, albo mamy pecha i co jakiś czas przypisywani jesteśmy do innego. Samych DC jest na tyle dużo ( https://www.cloudflare.com/network/ ), że zmiana przypisania może następować przy dowolnym żądaniu HTTP.
x e [13.10.18, 20:41:48] kulasart: Jeżeli ktoś chce sprawdzić do jakiego DataCenter jest przypisany w danym momencie, to może to zrobić otwierając http://www.excelforum.pl/cdn-cgi/trace i odczytując wartość przypisaną do colo
|
colo to mnie od razu od chamów wyzwał i to z błędem (HAM)
Artik |
_________________ Persistence is a virtue in the world of programming. |
|
 | ID posta:
354935
|
|
|
 |
|
|
kulasart [Usunięty]
|
Wysłany: 21-10-2018, 10:35
|
|
|
HAM - Hamburg, Niemcy.
Do tego co Artik, skopiował dodam jeszcze kilka informacji.
Cloudflare ma sporą listę adresów IP przypisanych do nich na stałe.
Cytat: | https://www.cloudflare.com/ips/ |
Wyobraźmy sobie, że jedno DC (Data Center) np. taki HAM, ma przypisane 10 różnych adresów.
Kiedy pierwszy raz zostaniemy połączeni z takim DC szanse na to, że algorytmy "przepchną" nas przez konkretny adres są dla wszystkich dziesięciu identyczne i wynoszą 10%.
Każde kolejne połączenie niestety już nie wygląda tak różowo. Tzn. szanse że trafimy na ten sam adres IP wynoszą nadal 10%, jednak szanse że trafimy na inny to aż 90%.
Oczywiście mój opis jest dużym uproszczeniem. Nawet bardzo, bardzo, bardzo, bardzo dużym (moja wiedza w tym temacie jest szczątkowa). Jednak pokazuje +/- z czym właściwie się mierzymy.
Pomyślcie co się dziej, jeżeli forumowy mechanizm odpowiedzialny za podtrzymanie sesji ma zaszytą instrukcję warunkową, która sprawdza adres IP.
Co się stanie, jeżeli IP naszego komputera będzie stałe, ale adres IP serwera CloudFlare, przez który przechodzi nasze połączenie, będzie się zmieniał np. co 2h? |
|
 | ID posta:
354950
|
|
|
 |
|
|
kulasart [Usunięty]
|
Wysłany: 05-11-2018, 20:40
|
|
|
3. miesiąc bez poprawy. |
|
 | ID posta:
355714
|
|
|
 |
|
|
Zbiniek
Excel Expert

Zaproszone osoby: 2
Wersja: Win Office 2013
|
Wysłany: 06-11-2018, 11:46
|
|
|
U mnie niestety też bez zmian; i w domu, i w pracy, a licznik bije: 4,7 tys. postów nieprzeczytanych
A aktywność na forum ZEROWA.
P.S. Wysłanie tej wiadomości uważam za cud. |
_________________ pozdrawiam
Zbiniek
Pisz po polsku! Jest różnica czy siedzisz w sadzie czy w sądzie. "Język polski jest ą-ę"
Prawdopodobieństwo otrzymania satysfakcjonującej odpowiedzi jest proporcjonalne do właściwego sformułowania problemu (popartego załącznikiem).
Jest załącznik - jest impreza
http://rtfm.killfile.pl/ |
|
 | ID posta:
355736
|
|
|
 |
|
|
kulasart [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2018, 15:53
|
|
|
Nasuwa się zatem pytanie. A właściwie to dwa.
1) Czy leci z nami pilot?
2) Czy mamy szukać lub samodzielnie stworzyć alternatywę? |
|
 | ID posta:
356032
|
|
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |
Strona używa plików cookies.
Kliknij tutaj, żeby dowiedzieć się jaki jest cel używania cookies oraz jak zmienić ustawienia cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z bieżącymi ustawieniami przeglądarki.
Sprawdź, w jaki sposób przetwarzamy dane osobowe
|