ID tematu: 32738
 |
Ban zablokowany dostęp do forum |
Autor |
Wiadomość |
Marecki
Excel Expert

Wersja: Win Office 2019
|
Wysłany: 11-10-2012, 08:10 Ban zablokowany dostęp do forum
|
|
|
Witam
Mam problem z dostępem do forum i nie wiem czemu tak się dzieje.
Byłem grzeczny, nic nie narozrabiałem a tu dziś rano zaskoczenie - komunikat na Firefoxie Cytat: | Zostałeś wyrzucony z tego forum.
Skontaktuj się z webmasterem lub administratorem forum jeżeli chcesz wyjaśnić tą sytuację. | i na IE
Post ten piszę z telefonu, czyli z innego IP i jest wszystko ok, również mogę się dostać do swojego konta przez stronę www.ipchanging.com.
Czyli wnioskuje że moje IP zostało zablokowane, tylko zastanawiam się dlaczego ? |
_________________ Hardware - ta część komputera, którą można kopnąć kiedy software przestanie funkcjonować.
Szkolenia z Excela , FB
Office 2019 Professional Plus , Windows 10 x64
Pozdrawiam, były mkkk23 teraz Marecki. |
|
 | ID posta:
172673
|
|
|
 |
|
|
|
AndiC
Starszy Forumowicz

|
Wysłany: 11-10-2012, 08:15
|
|
|
Mam ten sam problem tylko że u mnie dzieje się tak na Chromie na firefoxie i na operze jest ok |
|
 | ID posta:
172674
|
|
|
 |
|
|
bodek

|
|
 | ID posta:
172676
|
|
|
 |
|
|
ms12 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-10-2012, 08:56
|
|
|
Super, ja mam to samo :(
Co najgorsze - na stronie z informacją o banie - nie ma żadnych namiarów na admina, nie ma więc nawet jak wyjaśnić co i dlaczego się stało. Jakimś cudem udało mi się wejść z drugiego komputera i założyć nowe konto, ale przecież nie jest to żadne wyjście.
Odblokujesz mi login marzatela? |
|
 | ID posta:
172678
|
|
|
 |
|
|
bodek

|
|
 | ID posta:
172679
|
|
|
 |
|
|
AndiC
Starszy Forumowicz

|
Wysłany: 11-10-2012, 09:09
|
|
|
Nie będę pisał na PW ja też proszę o odblokowanie AndiC |
|
 | ID posta:
172680
|
|
|
 |
|
|
bodek

|
Wysłany: 11-10-2012, 09:17
|
|
|
To nie są bany na Wasze loginy, tylko na hosta, czyli serwer z którego chcecie się zalogować na forum. Już ustaliłem, który to jest, "popełniłem obejscie" ale narazie ono nie poskutkowało. Poprzednio trwało to kilka godzin zanim "zaskoczył", niestety musicie poczekać.
Za niedogodności z tego wynikłe wszystkich dotkniętych tym banem przepraszam. |
_________________ Szkolenia z Excela, Power Query, Power Pivot, wizualizacje danych w Excelu, szkolenia online |
|
 | ID posta:
172683
|
|
|
 |
|
|
ms12 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-10-2012, 09:44
|
|
|
Nadal jest źle. Ja korzystam z UPC. Naprawdę zablokowałeś wszystkich użytkowników korzystających z tego dostawcy? |
|
 | ID posta:
172691
|
|
|
 |
|
|
Kaper

Zaproszone osoby: 2
Wersja: Win Office 365
|
Wysłany: 11-10-2012, 10:19
|
|
|
Chyba faktycznie UPC się "załapało", bo i mnie przy porannym logowaniu z domu dotknęło. Przed kolejną próbą logowania warto (chyba nawet trzeba) usunąć ciasteczka*, bo mimo zdjętego bana na IP przeglądarka pamięta, że dostęp był zablokowany. Inny pomysł - użyć innej przeglądarki.
*Nie znam się na tym, ale u mnie pomogło usunięcie ciasteczka bb038dfef1_bb pochodzącego z witryny www.excelforum.pl |
_________________ Kaper Jej Królewskiej Mości
Jeśli dane będą torturowane dość długo, przyznają się do wszystkiego |
|
 | ID posta:
172704
|
|
|
 |
|
|
AndiC
Starszy Forumowicz

|
Wysłany: 11-10-2012, 12:32
|
|
|
Kaper faktycznie pomogło usunięcie w/w ciasteczka |
|
 | ID posta:
172720
|
|
|
 |
|
|
marzatela
Excel Expert

Zaproszone osoby: 308
Pomogła: 464 razy Posty: 2560
|
Wysłany: 11-10-2012, 12:39
|
|
|
Pomogło, też już wróciłam.
Problem chyba jednak nie do końca jest rozwiązany. Żeby szukać odpowiedzi na pytanie co się stało z innego komputera założyłam nowe konto i tym sposobem weszłam na forum i znalazłam odpowiedź. Ilu użytkownik jednak zrezygnuje? |
_________________ marzatela
http://www.szultaset.pl |
|
 | ID posta:
172721
|
|
|
 |
|
|
Marecki
Excel Expert

|
Wysłany: 11-10-2012, 13:46
|
|
|
Dzięki Kaper, jest ok.
marzatela, będąc na innym kompie nie mogłaś się zalogować na swoim koncie, tylko musiałaś założyć nowe?
Ja po zmianie IP miałem normalny dostęp do konta. |
_________________ Hardware - ta część komputera, którą można kopnąć kiedy software przestanie funkcjonować.
Szkolenia z Excela , FB
Office 2019 Professional Plus , Windows 10 x64
Pozdrawiam, były mkkk23 teraz Marecki. |
|
 | ID posta:
172726
|
|
|
 |
|
|
marzatela
Excel Expert

Zaproszone osoby: 308
Pomogła: 464 razy Posty: 2560
|
Wysłany: 11-10-2012, 14:59
|
|
|
Ten drugi komp jest podłączony pod ten sam router, nie miałam możliwości zmiany IP. Pod IE - tez miałam info o banie, ale pod Mozillą - mogłam założyć nowe konto. |
_________________ marzatela
http://www.szultaset.pl |
|
 | ID posta:
172738
|
|
|
 |
|
|
Kaper

Zaproszone osoby: 2
Wersja: Win Office 365
|
Wysłany: 30-12-2014, 10:35
|
|
|
No i problem w moim przypadku odżył.
Naprawdę się nieco zdziwiłem widząc You_been_banned. Czyżbym podpadł któremuś z adminów?
Czujnie zalogowałem się przez proxy, i śmigało. Znaczy ban nie jest na mój nick. Czyli pewnie jednak nic osobistego.
Przeglądałem listę banów (jest już 5+ stron), ale tam nie ma mojego IP ani hosta. Zatem - co jest? ... przyniosłem wiaderko internetu modemem plusgsm. Mimo zupełnie innego IP ... znowu
Tknęło mnie i usunąłem ciasteczka - pomogło. Wróciłem na sztywny kabel - dalej jest dobrze. Przypomniałem sobie (dopiero w tym momencie ), że kiedyś była już taka akcja, więc nie zakładałem nowego wątku, tylko odszukałem ten.
Uboczna obserwacja: przy korzystaniu z proxy zostają ciasteczka, ale nieco inne. Może to lukrowane pierniczki? |
_________________ Kaper Jej Królewskiej Mości
Jeśli dane będą torturowane dość długo, przyznają się do wszystkiego |
|
 | ID posta:
248364
|
|
|
 |
|
|
cbr
Excel Expert

Wersja: Win Office 2016
|
Wysłany: 30-12-2014, 14:29
|
|
|
No ja też się załapałem przedwczoraj na "banowanie". Niedługi czas przed całkowitym padem forum miałem komunikaty o usunięciu i banowaniu. Zmiana przeglądarki, czyszczenie ciasteczek nie pomagało. Jedynie mogłem wejść na forum przez proxy, tylko że za niedługo forum padło zupełnie. |
_________________ Pozdrawiam
cBr |
|
 | ID posta:
248381
|
|
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |
Strona używa plików cookies.
Kliknij tutaj, żeby dowiedzieć się jaki jest cel używania cookies oraz jak zmienić ustawienia cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z bieżącymi ustawieniami przeglądarki.
Sprawdź, w jaki sposób przetwarzamy dane osobowe
|