ID tematu: 69549
 |
Udostępnianie pliku Excel w One Drive |
Autor |
Wiadomość |
agi1604
Forumowicz

Wersja: Win Office 365
|
Wysłany: 10-12-2020, 22:25 Udostępnianie pliku Excel w One Drive
|
|
|
Witajcie,
Chciałam udostępnić plik w chmurze, ale nie chcę aby w całości mógł być on edytowany przez wszystkich. Na swoim dysku plik ma poblokowane te komórki, które są nietykalne, ale jak udostępniam to mam opcję, że albo nic nie można zmieniać albo wszystko. Czy ja czegoś nie widzę? |
|
 | ID posta:
396399
|
|
|
 |
|
|
|
Artik

|
Wysłany: 11-12-2020, 15:57
|
|
|
agi1604 napisał/a: | ale jak udostępniam to mam opcję, że albo nic nie można zmieniać albo wszystko. | Czy chodzi o ten moment przy udostępnianiu jak na obrazku?
Jeżeli chodzi pole wyboru "Zezwalaj na edytowanie", to nie ma ono wpływu na to czy arkusz jest chroniony, czy nie. Jeśli arkusz jest chroniony, z odblokowanymi niektórymi komórkami, to tak pozostaje po udostępnieniu pliku.
Artik
Udostępnianie.png
|
 |
Plik ściągnięto 1 raz(y) 20.06 KB |
|
_________________ Persistence is a virtue in the world of programming. |
|
 | ID posta:
396448
|
|
|
 |
|
|
agi1604
Forumowicz

|
Wysłany: 14-12-2020, 14:14
|
|
|
Masz rację. Wszystko działa.
Jak się okazuje miałam problem przez to, że chciałam udostępnić plik excel zapisany w zgodności ze straszą wersją 2003-2007.
A przynajmniej tak mi się wydaje bo jak zapisałam jeszcze raz ten plik w wersji właściwej to wszystko jest tak jak powinno być |
|
 | ID posta:
396555
|
|
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |
Strona używa plików cookies.
Kliknij tutaj, żeby dowiedzieć się jaki jest cel używania cookies oraz jak zmienić ustawienia cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z bieżącymi ustawieniami przeglądarki.
Sprawdź, w jaki sposób przetwarzamy dane osobowe
|