ID tematu: 68505
 |
Korespondecja seryjna - liczba pól, które można wstawić? |
Autor |
Wiadomość |
qashqai
Forumowicz

|
Wysłany: 13-07-2020, 20:09 Korespondecja seryjna - liczba pól, które można wstawić?
|
|
|
Dobry wieczór,
tworzę protokół w Word bazujący na danych w Excelu na zasadzie korespondencji seryjnej. Mam sporo kolumn (pól), a tymczasem Word pokazuje mi (podpowiada) możliwość wstawienia tylko 255 pól korespondencji (do 255 kolumnie w Excel). Czy to znaczy, że istnieją ograniczenia, jeśli chodzi o liczbę pól, które można wstawić w Word? Nie znalazłam jak dotąd odpowiedzi na takie pytanie. Czy można sobie jakoś z takim ograniczeniem poradzić? |
|
 | ID posta:
389631
|
|
|
 |
|
|
|
ogryzek80
Świeżak

Wersja: Win Office 2016
|
|
 | ID posta:
390274
|
|
|
 |
|
|
qashqai
Forumowicz

|
Wysłany: 29-07-2020, 12:11
|
|
|
Hej,
dziękuję za podpowiedź :) |
|
 | ID posta:
390290
|
|
|
 |
|
|
analyzer64
Starszy Forumowicz

Wersja: Win Office 2019
|
Wysłany: 11-01-2021, 10:38
|
|
|
Ja jeszcze co zauważyłem, to Word ma problem z pobraniem danych z komórki Excela, gdy ta przekracza jakąś ilość znaków. W przypadku pobierania danych z pliku CSV tego ograniczenia już nie ma Zdaje się, że też jest ograniczenie do 255 znaków z konkretnej komórki w przypadku pliku XLS/XLSX. |
|
 | ID posta:
398044
|
|
|
 |
|
|
Rafał B.
Exceloholic

Wersja: Win Office 2016
|
Wysłany: 17-01-2021, 15:45
|
|
|
Istnieją inne sposoby, np. użyj formantów Word. Tam żadnych ograniczeń nie ma. |
_________________ Jest niemal niemożliwe nauczenie dobrego programowania uczniów, którzy byli narażeni na kontakt z BASIC: jako potencjalni programiści są okaleczeni, bez nadziei na poprawę. (Edsger Dijkstra, pionier informatyki).
Po części dotyczy również VBA. |
|
 | ID posta:
398484
|
|
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |
Strona używa plików cookies.
Kliknij tutaj, żeby dowiedzieć się jaki jest cel używania cookies oraz jak zmienić ustawienia cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z bieżącymi ustawieniami przeglądarki.
Sprawdź, w jaki sposób przetwarzamy dane osobowe
|