Przesunięty przez: bodek 30-08-2019, 11:15 |
Mailing przez Google docs |
Autor |
Wiadomość |
bizzy
Stały bywalec Excelforum

|
Wysłany: 07-05-2015, 15:45 Mailing przez Google docs
|
|
|
Czy ktoś z Was przebijał się przez problem hurtowego wysyłania maili z plikami excela przez google docs i ma jakieś sugestie jak się za to zabrać? |
|
 | ID posta:
261542
|
|
|
 |
|
|
|
KarolSJZ
Stały bywalec Excelforum

|
Wysłany: 07-05-2015, 16:51
|
|
|
Cześć
Ostatnio szukałem właśnie mailingu, ale z opcją indywidualnych załączników i wybrałem wtyczkę od kolegi OShon'a.
http://vbatools.pl/generator-maili/
A jeśli chodzi o mass mailing z google docs z tego co czytałem i się dowiadywałem to wtyczka "Yet another mail merge" wypada najlepiej z googlowskich. Jest pełno poradników i filmików yt jak to obsługiwać, ale z tego co wiem nie posiada takich możliwości jak indywidualne załączanie plików, ale dla Ciebie może akurat starczyć opcja - jeden załącznik do wszystkich :) |
|
 | ID posta:
261553
|
|
|
 |
|
|
bizzy
Stały bywalec Excelforum

|
Wysłany: 08-05-2015, 08:59
|
|
|
Mailing tym mógłby być, ale teraz pytanie jak dostać linki do udostępnionych przez google docs dokumentów, czyli chodzi mi o to, że udostępniam folder z plikami i one dostają linki na zasadzie nazwa pliku i link url do niego. Miałem skrypt w javie ale po aktualizacji googla się wywalił. |
|
 | ID posta:
261605
|
|
|
 |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |
Strona używa plików cookies.
Kliknij tutaj, żeby dowiedzieć się jaki jest cel używania cookies oraz jak zmienić ustawienia cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony użytkownik wyraża zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z bieżącymi ustawieniami przeglądarki.
Sprawdź, w jaki sposób przetwarzamy dane osobowe
|