Przesunięty przez: Kaper 2012-01-31, 16:47 |
Małe 2 probemy |
| Autor |
Wiadomość |
Szymeek
świeżak

|
Wysłany: 2012-01-30, 20:57 Małe 2 probemy
|
|
|
Witam, mam mały problem,mianowicie
'Oblicz okres zatrudnienia dla każdej z osób, jako różnicę pomiędzy datą dzisiejszą, a datą zatrudnienia
podzieloną przez 365. Ustaw format komórek: Liczbowe, 0 miejsc dziesiętnych po przecinku.'
Nie wiem jak zapisać tą formułe...
Drugi problem:
Oblicz dodatek stażowy dla każdej z osób która jest zatrudniona w firmie powyżej 10 lat. Dodatek stażowy
jest to: 1,5% * płaca podstawowa * okres zatrudnienia. Sprawdzenie czy pracownik pracuje więcej niż 10
lata i kwotę dodatku należy obliczyć za pomocą jednej formuły z zastosowaniem funkcji jeżeli
Przykładem mogą być bądź jakie komórki, po prostu tylko chce to zrozumieć i wykonać sam, by umieć na teście, z góry DZIĘKUJĘ!:) |
|
 | ID posta:
146747
|
|
|
 |
|
EXCELFORUM.pl POLECA - Bezplatne triki prosto na skrzynke email
|
maxaa
ExcelSpec

|
Wysłany: 2012-01-30, 21:10
|
|
|
C od o 1-go jeżeli data dzisiejsza jest w A1 data zatrudnienia w B1 to w C1 formułka:
Przy drugim zadaniu wykorzystaj funkcję Jeżeli. |
|
 | ID posta:
146749
|
|
|
 |
|
|
Szymeek
świeżak

|
Wysłany: 2012-01-31, 18:49
|
|
|
| A podacie mi przykład do drugiego problemu, jak to ma wyglądać? do pierwszego również?z góry dziękuję!:) |
|
 | ID posta:
146877
|
|
|
 |
maxaa
ExcelSpec

|
Wysłany: 2012-01-31, 19:10
|
|
|
| Wpisz w A1 datę zatrudnienia a B1 datę dzisiejszą lub kliknij w komórkę i wpisz =Dziś() , natomiast w C1 wpisz jedną z podanych formuł. |
|
 | ID posta:
146880
|
|
|
 |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
| |