ID tematu: 27740
 |
Funkcje wyszukaj pionowo i lewy |
| Autor |
Wiadomość |
filip133
świeżak

|
Wysłany: 2012-02-01, 19:44 Funkcje wyszukaj pionowo i lewy
|
|
|
Witam.
Mam zadanie, aby korzystając z funkcji Wyszukaj pionowo i lewy pracownikom naukowym przyporządkować odpowiednią pensję. I nie mogę dojść, jak prawidłowo zapisać do w macierzy. To znaczy mam dwie tabelki: w jednej są przypisane pensje do trzech stopni: profesorów, doktorów i docentów, magistrów. Druga to tabelka z całą kadrą 92 osoby, i zróżnicowanymi tytułami naukowymi, którym mam wyszukać odpowiednie pensje, ale nie wiem jak zapisać macierz, żeby mi to dobrze pokazało...
Mam wpisuję funkcję wyszukaj pionowo, jak kryterium LEWY(D142:D233) , bo w tych komórkach są te tytuły, i nie wiem jak zapisać w macierzy tabelkę z pensjami (C11:D13) .... |
|
 | ID posta:
147051
|
|
|
 |
|
EXCELFORUM.pl POLECA - Bezplatne triki prosto na skrzynke email
|
wilow
Excel Expert

|
Wysłany: 2012-02-02, 07:44
|
|
|
Zobacz sobie 8 punkt regulaminu forum. Bo jak się nie czyta regulaminu, to potem się czeka na odpowiedź. Załączyłbyś jakikolwiek plik z lewymi danymi(tylko zachowaną strukturą), a odpowiedź dostał byś w przeciągu góra 15 minut, bo problem jest banalny i nawet używając szukajki i wpisując hasło wyszukaj.pionowo coś na pewno byś znalazł. |
_________________ Michał |
|
 | ID posta:
147077
|
|
|
 |
|
EXCELFORUM.pl POLECA - Bezplatne triki prosto na skrzynke email
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
| |